Het AJAX Account

Hoe voorkomt u dat inbrekers uw beveiligingssysteem tegen u gebruiken

 

Hoe voorkomt u dat inbrekers uw beveiligingssysteem tegen u gebruiken

Bewaak uw activiteit met behulp van het logboek van gebeurtenissen of de bewakingscamera’s, schakel meldingen uit en schakel het systeem subtiel uit wanneer iedereen vertrokken is. Dit kunnen inbrekers doen wanneer ze toegang hebben tot uw account.

Het Ajax-account is de sleutel tot de beveiliging van uw huis en kantoor. Als u niet wilt dat uw account wordt gehackt, raden wij ten zeerste aan om twee-factor authenticatie te activeren en actieve sessies te controleren. Beide functies zijn beschikbaar in Ajax-apps voor gebruikers en professionele gebruikers. Deze nieuwste beveiligingstools zijn ook beschikbaar in de nieuwste versie van de Ajax PRO Desktop (software voor het beheer en de bewaking van beveiligingssystemen).

Zo kunt u controleren of uw wachtwoord sterk is

U heeft de volgende aanbevelingen waarschijnlijk ooit al eerder gezien:

  • Maak een wachtwoord aan dat minimaal 8 tekens bevat. Gebruik kleine letters en hoofdletters, cijfers en speciale tekens.
  • Gebruik nooit hetzelfde wachtwoord voor meerdere accounts.
  • Maak nooit een wachtwoord aan met uw naam, belangrijke data, vorige adressen of andere informatie die openbaar is.

Die adviezen klinken misschien vanzelfsprekend, maar de regels voor cybersecurity verdienen uw aandacht. Elk jaar worden miljarden rekeningen gecompromitteerd als gevolg van cyberaanvallen. Alleen al in 2019 kregen hackers inloggegevens van meer dan 7,9 miljard gebruikersaccounts. U kunt ervan uitgaan dat dit u niet zal overkomen, maar dat is de minst effectieve beveiligingsmaatregel.

Als u één wachtwoord gebruikt voor meerdere accounts of als het minder dan 6 symbolen bevat, weten de aanvallers het misschien al. Wijzig uw wachtwoorden eens in de zoveel maanden als extra veiligheid. Als u hetzelfde wachtwoord gebruikt voor meerdere accounts of het in de afgelopen 3 maanden niet heeft gewijzigd, raden wij u aan dit nu te doen.

Zo controleert u of iemand toegang heeft gehad tot uw account

Zelfs als indringers op de een of andere manier uw login en wachtwoord voor Ajax krijgen, zullen ze niet kunnen binnendringen zonder opgemerkt te worden. De app stuurt u direct een bericht over de nieuwe sessie. Met één tikje schopt u de aanvallers eruit en voorkomt u dat ze uw beveiligingssysteem controleren.

Zodra u de app heeft bijgewerkt, zal informatie over alle apparaten die gebruikmaken van uw account beschikbaar zijn in het menu Sessies:

  • Apparaatmodel
  • Besturingssysteem
  • Versie van de Ajax-app
  • IP-adres
  • Laatste keer ingelogd

Indien nodig kunt u elke actieve sessie beëindigen of ze allemaal beëindigen en alleen de sessie houden die u nu gebruikt.

Zo stelt u twee-factor authenticatie in

Twee-factor authenticatie is een manier om uw identiteit te verifiëren met behulp van een wachtwoord en een fysieke identificatiecode. Bijvoorbeeld een smartphone die gekoppeld is aan uw account.

Wanneer de twee-factor authenticatie is geactiveerd, moet u een wachtwoord en een verificatiecode invoeren die door de Google Authenticator werd gegenereerd. De app genereert elke 30 seconden een nieuwe code.

Verificatie van uw identiteit vindt alleen plaats als u het account invoert. Niet als u de Ajax-app opent. U hoeft dus niet elke keer wanneer u de Ajax-app opent uw identiteit te verifiëren. De verificatiecode is nodig wanneer u de account met een nieuw apparaat opent, wanneer uw sessie werd beëindigd, als u zich afmeldt of wanneer u het wachtwoord hebt gewijzigd.

Twee-factor authenticatie staat standaard uitgeschakeld, maar we raden ten zeerste aan om deze nu te activeren. Doe dit voor uw eigen veiligheid.

Nu uw account beveiligd is, raden wij u aan de toegang tot uw Ajax-app te beveiligen.

Met een wachtwoord in de app kunnen dieven uw beveiligingssysteem niet controleren, zelfs als ze op de een of andere manier toegang hebben tot uw ontgrendelde smartphone. En als uw apparaat biometrische authenticatie ondersteunt, kunt u de app openen met behulp van uw vingerafdruk of gezichtsherkenning.

 

 


You may also like

Bekijk alles
Example blog post
Example blog post
Example blog post