Iphone instellingen

Uw iPhone goed instellen zodat u geen meldingen van Ajax mist

 

Uw iPhone goed instellen zodat u geen meldingen van Ajax mist

Ajax kan makkelijk gebruikt worden voor autonome bewaking van uw huis, appartement of kantoor. Dat komt dankzij een geavanceerd meldingssysteem voor de gebruikers: een combinatie van een dienst voor pushmeldingen, sms’jes en telefoongesprekken. Zelfs als u uw beveiligingssysteem op een centrale meldkamer aansluit, zult u nog steeds van alle gebeurtenissen op de hoogte worden gebracht en u zult kunnen toezien op de oplossing van elk probleem dat zich voordoet. Op voorwaarde, natuurlijk, dat u de melding van Ajax niet mist.

Verschillende soorten Ajax-meldingen beperken het risico dat u een uiterst belangrijke gebeurtenis mist: een indringer die in huis wordt ontdekt, branddetectoren die rook signaleren, of een waterlek dat wordt gedetecteerd. Pushmeldingen hebben een internetverbinding nodig, maar ze kunnen bij gebrek aan een mobiel signaal binnen enkele seconden via wifi ontvangen worden. Sms-berichten werken daarentegen onafhankelijk van een internetverbinding, terwijl telefoongesprekken de meeste aandacht trekken door de duur van de ringtone en de trillingen.

ajax app

Instellingen van de meldingen van de Ajax Security Systems-app

Maar als alle drie de meldingen aanstaan, is dat geen garantie dat u geen alarm van het beveiligingssysteem zult missen, en de reden daarvoor kan te wijten zijn aan de instellingen van uw iPhone. U hoeft alleen maar het volume van de waarschuwingen helemaal uit te zetten, de stille modus in te schakelen (en tegelijk de trilfunctie uit te schakelen) of de “Niet storen”-modus in te schakelen, en de kans dat u een belangrijke gebeurtenis mist wordt vele malen groter.

ajax app

Gelukkig waren het niet alleen de bedrijven die diensten leveren met uiterst belangrijke meldingen voor de gebruikers, die inzagen dat ze een probleem hadden, maar ook Apple zelf. Apple heeft in iOS 12 een nieuw soort melding toegevoegd: Kritieke meldingen. Ongeacht de instellingen van uw smartphone, spelen deze meldingen een audiowaarschuwing af en verschijnt er een bericht op het scherm.

Hier ziet u hoe de functie voor Kritieke meldingen werkt:

Apple ondersteunt Kritieke meldingen alleen voor toepassingen in verband met gezondheid, openbare veiligheid en huisbeveiliging. Als de ontwikkelaars van de toepassingen toegang willen krijgen tot deze waarschuwingen moeten ze aantonen dat de gebruikers belangstelling hebben voor het ontvangen van meldingen die de instellingen van het apparaat overschrijden. Dan wordt de toepassing onderworpen aan extra moderatie.

De Ajax Security Systems-app was een van de eerste beveiligingstoepassingen ter wereld die van Apple toestemming kreeg voor het gebruik van de Kritieke meldingen. Wanneer u de toepassing opent na de upgrade naar versie 2.11.2, zult u een bericht zien waarin u gevraagd wordt om de nieuwe functie te aanvaarden. We raden u ten zeerste aan het advies op te volgen!

ajax app

Ajax Security Systems gebruikt de Kritieke meldingen alleen voor het doorgeven van waarschuwingen wanneer detectoren inbraak, brand of lekkage signaleren, en bij het indrukken van de paniekknop op de afstandsbediening of bij het onder dwang invoeren van een code op het toetsenbord. De systeemmeldingen zullen de geluidsmodus van uw smartphone niet opheffen.

Als u eerder uitgeschakelde Kritieke meldingen wilt in- of uitschakelen, gaat u naar Instellingen  Ajax Meldingen.

ajax app

Vergeet niet dat u Ajax kunt aansluiten op een centrale meldkamer, zodat u 24 uur per dag, 7 dagen per week toezicht kunt houden op beveiligingsgebeurtenissen en snel kunt reageren op waarschuwingen.

 

 


You may also like

Bekijk alles
Example blog post
Example blog post
Example blog post