Algemene vragen 

Vul het contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op om na te gaan hoe we dat euvel kunnen verhelpen. 

Jazeker. We bundelen graag al onze expertise voor een oplossing op maat. Neem contact op via het contactformulier en we werken samen de constellatie uit waar je naar op zoek bent.

 • De Starterskit  is de basiskit en is beperkt tot 100 detectoren.
 • De Starterskit Plus werkt met de Hub Plus en kan tot 200 detectoren aansturen. Je kunt de hub connecteren via wifi, hij heeft geen vaste internetconnectie nodig.
 • De Starterkit Cam is identiek aan de Starterskit maar met camera.
 • De Starterskit Cam Plus is identiek aan de Starterskit Plus maar met camera.

Je kunt je vraag stellen via het contactformulier. We nemen dan zo vlug mogelijk contact met je op. 

We voeren klantendienst hoog in het vaandel. Als je de aard van je klacht kort beschrijft via ons contactformulier, nemen we die zo spoedig mogelijk onder de loep. 

Vragen over de alarminstallaties van Ajax Systems

Het beveiligingssysteem van Ajax is het meest bekroonde draadloze beveiligingssysteem van Europa. Het heeft zijn succes te danken aan de eenvoudige installatiemogelijkheid in appartementen, woningen of kantoren. Als je voor Ajax Systems kiest, geniet je geïntegreerde bescherming die je eenvoudig kunt beheren, die hack- en fraudebestendig is en die direct reageert op mogelijke aanvallen of inbreuken.

In deze video kun je zien hoe een alarminstallatie van Ajax Systems werkt:
https://youtu.be/0T5Sk6xCKek

Goed om te weten is dat een alarminstallatie van Ajax Systems eigenlijk drie taken tegelijk vervult.  Het systeem waarschuwt gebruikers onmiddellijk bij:

 • inbraak
 • rookvorming 
 • overstroming 

Bovendien ondersteunt het bewakingscamera's van derden, wat Ajax Systems uniek maakt in de markt van beveiligingscentra. Hub is het kernapparaat in het systeem. Het maakt gebruik van het eigen gecodeerde radioprotocol Jeweller om verbinding te maken met detectoren en die te bewaken. Hub stuurt direct waarschuwingen via pushnotificatie. Ajaxdetectoren herkennen nauwkeurig beweging, deurbeweging en gebroken glas. Ze detecteren rook, temperatuurstijgingen en overstromingen.

De Ajaxapparaten worden gevoed door batterijen en niet door het stroomnetwerk zoals bij bekabelde systemen. Daarom hebben we een speciaal energiezuinig radioprotocol ontwikkeld waardoor ons systeem een doorsnee huis of kantoor tot wel zeven jaar kan beschermen zonder dat je de batterij hoeft te vervangen. Zodra de batterij een kritiek niveau bereikt, stuurt Ajax je een melding. Als je zelf de status van de batterij wilt checken, kun je het batterijniveau ook raadplegen in de apparaatinstellingen.

De eenvoudigste manier om toezicht te houden, is door de Ajax Security System-applicatie voor iOS of Android te gebruiken. Met de app kun je het systeem in- en uitschakelen en je apparaten in de gaten houden (inclusief informatie over signaalstatus, batterijniveau en temperatuur). Het systeem kan ook bediend worden met Ajax SpaceControl, KeyPad of KeyPad Plus.

Ajaxapparaten gebruiken een digitaal algoritme om menselijke bewegingen te detecteren. Als je huisdieren kleiner zijn dan 50 centimeter (19,5 inch) en 20 kilogram (44 lbs), zullen de Ajaxdetectoren niet afgaan op basis van hun bewegingen.

Ja, als je beheerder bent met volledige toegang tot de systeeminstellingen. Op één beveiligingssysteem kunnen maximaal 99 gebruikers aangesloten worden. Dat kunnen familieleden, vrienden, buren, collega's of zelfs een beveiligingsbedrijf zijn.

Met gebruik van een simkaart kan het systeem toch operationeel blijven bij internetpanne.

Dankzij de anti-jammingfunctie kan het systeem niet gehackt worden.  Er is een constante bidirectionele verbinding tussen de hub en de componenten.

Data worden alleen in de hub opgeslagen en blijven binnen het systeem.

Een alarmsysteem is een eenmalige investering. Je betaalt verder geen enkele maandelijkse werkings- of onderhoudskost.

Vragen over bestellen en leveren

Alle beveiligingsproducten van Ajax Systems die je op deze webshop ziet, kunnen geleverd worden in België, Nederland en Luxemburg. 

Ongeacht het volume van je bestelling wordt er € 9,99 aangerekend voor de verzending. Vanaf € 99 is levering gratis. 

Ja, bestellingen van € 99 worden gratis geleverd.

Als je een bestelling plaatst, stomen we die binnen de werkdag klaar voor verzending. Vervolgens moet je er nog de levertijd bijrekenen, die afhankelijk is van de timing van het verzendbedrijf. Dat is meestal nog een of twee extra werkdagen. Ten laatste drie dagen na bestelling moet je dus altijd je zending ontvangen. 

Ja, dat is mogelijk. Via het contactformulier kun je je facturatiegegevens doorgeven. Als je daarbij ook je bestelnummer vermeldt, sturen we je de factuur na. 

Vragen over de betaling 

Je kunt online betalen met: 

 • Visa
 • Mastercard
 • Amex
 • Maestro
 • Bancontact
 • Shoppay
 • Apple Pay
 • Google Pay

Nee, dat is niet mogelijk. Betaling met kredietkaart is de enige kredietvorm die we aanbieden.

Nee, dat is niet mogelijk. Je kunt een bestelling alleen afronden als je online betaalt. 

Bij het verwerken van online betalingen op onze webshop maken we gebruik van beveiligde SSL-pagina's. Dat betekent dat die pagina's beveiligd zijn om de bescherming van persoons- en betalingsgegevens te waarborgen. 

Vragen over retourneren

Binnen de 14 dagen kan een product geretourneerd worden. Check onze retour policy voor meer informatie. De kosten voor het terugsturen van het product zijn ten laste van de koper.

Nee, als je het product wilt retourneren, betaal je daarvoor zelf de verzendkosten. 

We leveren onze producten met de grootste zorg. Als je product toch beschadigd is of niet werkt en je het alsnog moet terugsturen, dan kan dat naar:
Van Saet Security, Gestelhoflei 16d, 2820 Bonheiden.

Bedenk je kort na bestelling dat je toch een ander type of configuratie gewild had, dan kun je het product alsnog terugsturen op voorwaarde dat de originele verpakking nog niet geopend is. Je betaalt zelf de verzendkosten. Terugsturen kan naar:
Van Saet Security, Gestelhoflei 16d, 2820 Bonheiden.


Neem wel vooraf met ons contact op via het formulier. Meld dat je retourzending op komst is en vermeld welk toestel je wel gewild had. We bespreken dan ook de betaling van eventuele prijsverschillen. 

Vragen over de app van Ajax Systems

De app voor iOS kun je hier downloaden en de app voor Android vind je hier.

Een video die een goed beeld biedt van alle mogelijkheden van de Ajax-app kun je hier bekijken: 

De app is volledig instelbaar per gebruiker. Je kiest volledig zelf welke notificaties je krijgt op je smartphone of mobile device. Mogelijke notificaties zijn: 

 • alarm
 • 220V-fout
 • batterijfout
 • hold-up
 • paniek
 • brand
 • water

Als het systeem een verdachte actie detecteert, krijg je daarvan binnen drie seconden een notificatie. 

De beheerder of 'master' van de app kan kiezen voor 'stuur invitatie'.  Daarna vul je het e-mailadres in van de extra gebruikers die toegang moeten krijgen tot de app.  De beheerder kan dan ook bepalen welke notificaties de extra gebruikers kunnen krijgen.

Ja, dat kan eenvoudig via de app.

Ja, elke sensor kan aangestuurd worden als dat zo ingesteld is door de master-beheerder.

Als je de app op een nieuw toestel wilt installeren, neem je het best eerst contact op via het contactformulier. We leggen je dan uit hoe die procedure in zijn werk gaat. 

Contacteer ons voor meer informatie

Staat je vraag niet in bovenstaande lijst? Geen nood, we helpen je graag verder via onderstaand contactformulier

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.